пʼятницю, 17 травня 2019 р.

«Культура як засіб формування духовних компетентностей вчителя засобами народного мистецтва»

У  джерела немає дна,
Бо джерело – криниця.
Не кожна пісня голосна
У серці нашому лишиться…
15 травня  відбулося підсумкове засідання РМО вчителів художньо-естетичного циклу за темою: «Культура як засіб формування духовних компетентностей вчителя засобами народного мистецтва». Для вчителів  гостинно відкрили двері працівники Талалаївського краєзнавчого музею. Саме на базі цього закладу,  в переддень всесвітнього дня музеїв, і проходив наш  семінар.  Зі словом  про свою діяльність  виступила директор Огій О.І.,яка представила різнопланові експозиції  краєзнавчого музею від минулого до сьогодення.
Згідно плану семінару були заслухані  доповіді вчителя  Березівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Мухи Світлани Валеріївни «Дидактичні ігри на уроках мистецтва в 8-9 класах», «Сучасний урок мистецтва у «Новій українській школі»( Абовян Н.І., вчитель Плугатарської ЗОШ І-ІІІ ступенів), «Застосування  нетрадиційних технік малювання, як засіб розвитку творчих здібностей учнів» (Пезова Т.Ю., вчитель Довгалівської ЗОШ І-ІІІ ступенів).
«Я вмію і я навчу» - майстер-клас керівника МО Товкач Наталії Миколаївни за темою: «Роль вчителя у духовно-моральному вихованні підростаючого покоління». Також вона представила на розгляд колег:
-          презентацію з досвіду роботи;
-          відео фрагменту уроку музичного мистецтва у 4 класі;
-          показала  на практиці важливий етап уроку – розучування пісні. Всі учасники семінару із великим задоволенням розучили і виконали українську пісню під акомпанемент  баяна «Ти в моєму серці, Україно!»;
-          послідовність виконання виробу із кольорових стрічок – бутон троянди.
На завершення свого майстер класу вчитель подарувала музею свою власну роботу – «Державна символіка»  та виконала ще одну пісню під гітару.
Звітом  про  підсумки роботи  методичного об’єднання за 2018-2019 н. р. завершили наше засідання Левада Л.А. методист комунальної установи «Районний центр обслуговування закладів освіти» Талалаївської районної ради, Товкач Н.М. керівник МО).
Працівники музею дякували вчителям за цікавий та змістовний семінар, а ми – за гостинність та різноманіття експонатів, за вмілі руки майстрів своєї справи та мистецтво оформлення експозицій виставок.

 















Немає коментарів:

Дописати коментар