середу, 3 серпня 2016 р.

   Українські школярі отримали дві срібні та дві бронзові медалі на Міжнародній олімпіаді з хімії
Українські школярі здобули дві срібні та бронзові нагороди на 48 Міжнародній учнівській олімпіаді з хімії, що відбулася в місті Тбілісі (Грузія) 23 липня - 1 серпня 2016 року.
Цьогоріч срібні медалі олімпіади з хімії отримали учні столичних навчальних закладів: випускники Навчально-виховного комплексу «Новопечерська школа», ліцею № 100 «Поділ» Ганопольський Антон і Разумков Гліб. Бронзові - випускник Києво-Печерського ліцею № 171 «Лідер» Бондаренко Денис і випускник Нововолинського ліцею-інтернату Волинської обласної ради Козіброда Богдан.
Учасникам олімпіади потрібно було виконати завдання теоретичного та практичного турів, що охоплювали всі галузі знань з хімії. Експериментальний тур складався з трьох задач з неорганічної, аналітичної та органічної хімії.
Учні Київського ліцею №100 «Поділ» вже не перший рік представляють команду нашої країни на Міжнародній олімпіаді з хімії та отримують високі результати завдяки самовідданій праці свого наставника – заслуженого вчителя України Вест Світлани Олександрівни.
Команду українських учнів супроводжував науковий спостерігач Дмитро Радченко, кандидат хімічних наук, завідувач лабораторії науково-виробничого підприємства «Укроргсинтез» – у минулому срібний призер міжнародної олімпіади з хімії. Також вдруге до складу наукового комітету олімпіади ввійшли наші науковці: докор хімічних наук Дмитро Волочнюк (завідувач відділом хімії біологічно активних сполук Інституту органічної хімії НАН України) та кандидат хімічних наук Дмитро Кандаскалов (асистент професора університету м. Марсель, Французька Республіка).
Слід зазначити, що в 48-ій Міжнародній учнівській олімпіаді з хімії взяли участь 264 представників учнівської молоді з 68 країн світу. За даними організаторів, загалом учасники інтелектуальних змагань з хімії отримали 30 золотих, 57 срібних і 83 бронзових медалей.
Щиро вітаємо з престижними нагородами! Бажаємо нових перемог та успіхів у навчанні!


Немає коментарів:

Дописати коментар